ABOUT US

       Вилата од Алула е нов објект со интересна архитектура кој се наоѓа во центарот на Вевчани. Ги нудиме сите хотелски услуги за Ваш пријатен одмор, од лусузно сместување, убава храна и пијалоци во Нашиот ресторан, па се до организирани посети на познати локации и планински врвови. Во моментите кога сакате да се опуштите и да уживате во друштво со Вашите пријатели тука е и нашиот кафе бар, на приземјето на Нашата вила.

 

Cafe-bistro-bar with terrace

 

Restaurant

 

Accommodation capacity

 

Community and municipality of Vevcani
At the foot of Jablanica mountain

- 25km northwest from Ohrid
- 15km from the Ohrid airport
Outing locations
- Mountain Lakes (Mountain Eyes)
- The Pond of Vevcani
- The Podgorci Lake
- Janko's Rock
- Vajtos archeological site
- The Springs of Vevcani
- The Monastery of St. Savior
- Beautiful architecture by the famous
Vevcani builders
- The church of St. Nicholas
near the centre of Vevcani
- Watermills

- The Carnival of Vevcani -13th and 14th January
with 1400 years tradition